Πώς αποθηκεύουμε λαμπάδες.

Οι λαμπάδες λόγω του μήκους τους , θέλουν πολλή προσοχή στην αποθήκευση.
Θα πρέπει να είναι η μακριά από υψηλή θερμοκρασία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να είναι οριζόντια σε στεγνό και σκοτεινό χώρο.
Πώς τις αποθηκεύουμε οριζόντια.


Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεστολίσουμε το κερί πριν το αποθηκεύσουμε.


Θα χρειαστούμε μία κούτα θα πρέπει να είναι ευρύχωρη. Θα χρειαστούμε επίσης και χαρτί κουζίνας.


Παίρνουμε τη λαμπάδα και την τυλίγουμε πολύ προσεκτικά με το χαρτί κουζίνας. Καλό θα ήταν αν υπάρχει κουτί δώρο λαμπάδας να τοποθετηθούν η καθεμία χωριστά.
Εάν δεν έχουμε κουτί για λαμπάδες ένας ακόμα διαδεδομένος τρόπος είναι να τις τοποθετήσουμε αφού τις έχουμε τυλίξει με χαρτί στο χαρτόνι από το χαρτί κουζίνας που έχει τελειώσει.
Oi πολύ κοντές λαμπάδες που είναι στη μόδα μπορούν να μπουν και σε άδεια συσκευασία από τα πατατάκια pringles.


Τις τοποθετούμε οριζόντια μέσα στην κούτα και φροντίζουμε να είναι σε οριζόντια θέση χωρίς κενά. Φροντίζουμε να τις αποθηκεύσουμε σε μέρος που δεν θα χρειαστεί να μετακινήσουμε τη κούτα.


Πώς αποθηκεύουμε κάθετα.
Tzina


Θα χρειαστούμε ένα ξύλινο κουτί ή ντουλάπι. Τοποθετούμε γαντζάκια στο επάνω μέρος του κουτιού σε απόσταση ώστε να μην ακουμπάει η μία λαμπάδα την άλλη.
Τυλίγουμε προσεκτικά μία-μία τις λαμπάδες με χαρτί κουζίνας και τις κρεμάμε από το φυτίλι. Αυτός ο τρόπος θέλει περισσότερη προσοχή , οι αλλαγές θερμοκρασίας (καλοκαίρι - χειμώνας) μπορεί να δώσουν μία κήλη τη μορφή στο κερί.
Tzina


Αρωματικές λαμπάδες.

Οι λαμπάδες που έχουν άρωμα δύσκολα μπορούν να το κρατήσουν αποθηκευμένες για ένα χρόνο.

Υπάρχει όμως λύση και για αυτό το πρόβλημα.
Tzina


Θα πρέπει να κάνουμε δύο σημαντικά βήματα το πρώτο και πιο σημαντικό,τυλίγουμε με διαφανής μεμβράνη τροφίμων μία-μία τις αρωματικές λαμπάδες (Αφού πρώτα τις έχουμε τυλίξει με το χαρτί κουζίνας.)
Το δεύτερο βήμα είναι πριν κλείσουμε την κούτα να φροντίσουμε να βάλουμε 2 - 3 αρωματικά φακελάκια ρούχων από αυτά που υπάρχουν στα μάρκετ για ντουλάπες και συρτάρια.
Κατά προτίμηση βανίλια η λεβάντα που είναι πιο δυνατά αρώματα.
TzinaΕάν κάποιος δεν θέλει να ξεστολίσει τη λαμπάδα του ο δεύτερος τρόπος είναι καλύτερος δηλαδή να τη κρεμαστεί από το φιτίλι.
Το χαρτί κουζίνας τραβάει την υγρασία και προστατεύει το κερί.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εφημερίδα ή άλλο τυπωμένο χαρτί καθώς το κερί τραβάει το χρώμα απο το χαρτί , και θα καταστραφεί το κερί μας.
TzinaΈνας τρόπος ακόμα είναι να τοποθετήσουμε το κερί σε πετσέτα μπάνιου να τυλίξουμε σφιχτά την πετσέτα και να τα αποθηκεύσουμε.
Tzina
Και τέλος αν οι λαμπάδες μας είναι αρωματικές , για ακόμα καλύτερη προστασία θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη χαρτόκουτα με διαφανής μεμβράνη.

Η πασχαλινή περίοδος για το 2020 ήταν δύσκολη στην πώληση λαμπάδας ελπίζω να σας βοήθησα να τις αποθηκεύσετε ώστε να τις αξιοποιήσετε του χρόνου.


dominoartgreece

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις